Hoe zorg je voor de juiste flow in huis

Ik hou van de juiste flow in huis doordat kamers qua stijl overlopen in elkaar. Als je in de ene kamer zit en je kijkt door de gang naar een andere kamer is het toch mooi als het lijkt alsof alles een geheel vormt.

 

Ik bedoel niet dat mijn huis perfect moet zijn, maar met een natuurlijk verloop van kamer naar kamer geeft mijn huis een zeker gevoel van eenheid, en dat is heel belangrijk voor mij.

En het hoeft ook niet te betekenen dat iedere kamer er precies hetzelfde uit moet zien, zeker niet. Maar je kunt wel een paar elementen in elke kamer op elkaar laten aansluiten nietwaar?

Zorg voor de juiste doorstroom

Heerlijk gevoel van eenheid

Ik krijg er altijd een heerlijk gevoel bij als ik zie dat de kleuren op elkaar aansluiten van de ene kamer naar de gang naar een andere ruimte. Overal dezelfde houten vloeren, dat staat toch veel beter dan in iedere kamer een andere vloerbedekking. Ja, het is mooi geworden denk ik dan op zo’n moment.

Belangrijk bij de overgang naar alle ruimten in je huis is te bepalen wat de belangrijkste elementen zijn in een kamer. Denk aan basiselementen zoals muren en vloeren. Als die in elkaar doorstromen kun je in de rest van de ruimte lekker experimenteren. Zo krijg je een natuurlijke flow met toch een afwijkend accent in elke kamer.

Zorg voor de juiste doorstroom

Speel met kleuren

En dat is ook nodig anders gaat het na een tijdje misschien vervelen om steeds dezelfde stijl te zien door heel het huis. Gebruik bijvoorbeeld in de ene kamer een lichtere tint van een kleur die je ergens anders in je huis gebruikt hebt. Zo wijk je af maar blijft het wel mooi op elkaar afgestemd.

En als je dan in iedere ruimte een creatieve twist eraan geeft zal de verveling nooit toeslaan. Zo heb je bijvoorbeeld in de ene kamer een gevoel van rust door onopvallende kleuren. En in een andere kamer zorg je voor een meer dramatische sfeer door levendige aardetinten te gebruiken.

Zorg voor de juiste doorstroom

Een juiste visuele doorstroom kan dus worden bereikt door het verbinden van kamers. Je zult zien dat je snel de handigheid erin krijgt en dan is het genieten van het resultaat.