Unieke kunst: een schilderij van klei

Het idee om unieke kunst te maken van klei is ontstaan tijdens een bezoek aan een expositie in Brugge. Ik zag daar een schilderij van zonnebloemen, gemaakt van plakkaatverf. Dit gaf mij de inspiratie om te experimenteren met klei.

Unieke kunst 7

En al snel gaf dit prachtige resultaten. Ik heb mijn zelfgemaakte kunstwerken dan ook meteen opgehangen op de plekken waarbij ik altijd het idee had, daar hoort iets uniek te hangen. En binnen de kortste keren vroegen mijn gasten waar die bijzondere kunstwerken aan mijn muur te koop zijn. Vanaf dat moment kreeg ik opdracht na opdracht voor het maken van een op maat gemaakt schilderij van klei.

Unieke Kunst

Het mooie is dat iedereen zijn eigen wensen heeft, wat betreft grootte, kleur, model en lijst. Elk kunstwerk is daarom ook echt uniek en met veel zorg en passie tot stand gekomen. Het is dan ook altijd leuk om te zien hoe het eindresultaat prachtig tot uiting komt.

Unieke kunst

Kunst met emotie

Een kunstwerk heeft zo zijn eigen verhaal. Zoals een vrouw die voor haar overleden moeder een schilderij zocht met een witte roos, maar daarin niet kon slagen. Ik heb toen in opdracht van deze vrouw een spierwitte roos gemaakt. Toen het klaar was en ik het eindresultaat aan haar overhandigde was zij enorm ontroerd. Dat is iets wat me natuurlijk altijd bij zal blijven.

Sfeer in huis

Soms is het heel lastig om iets te vinden voor je huis, wat niemand anders heeft. Dat weet ik als geen ander. Ik ben altijd op zoek naar een originele manier om mijn huis te decoreren. Dat maakt je huis persoonlijk. Ik hou van een huis dat uitstraalt wie ik ben. Het is alleen jammer dat ik vaak stuk loop op de grootte of de kleur van een decoratie.

Daarom ben ik zo blij dat mijn uitstapje naar Brugge mij de inspiratie heeft gegeven tot het maken van mijn eigen decoraties. Mijn schilderijen van klei geven mijn woonkamer echt een gevoel van warmte en gezelligheid. Maar misschien ben ik wel bevooroordeeld?