Tuinverwarming: verleng de zomer in je tuin

Het is zo weer voorbij die mooie zomer. Als de zomerbloemen beginnen te overlijden zal mijn tuin er binnenkort wat troosteloos bij staan. Het is dan verleidelijk om het tuinieren maar te laten voor wat het is. Een koude periode staat immers voor de deur. Hou houdt je het zomergevoel vast?

tuinverwarming

Hou je tuin springlevend

Met een klein beetje moeite kan je tuin ook in de wintermaanden er net zo springlevend uit zien als in de zomermaanden. Het scheelt je ook nog eens extra werk als straks de lente er weer aankomt. Dus als er nog een paar mooie dagen aankomen dit jaar steek dan zeker nog even wat energie in je tuin. Zo hou je de tuin opgeruimd en netjes in de wintertijd.

tuinverwarming

Maak je eigen compost

Niet iedereen heeft er zin in om in de herfst de vallende bladeren bij elkaar te sprokkelen. Maar bedenk dat je met deze bladeren een briljante vorm van compost kan maken. De beste compost wordt gemaakt uit de bladeren van de eik, beuk en haagbeuk. Dus als deze soorten bomen de bladeren in jouw tuin toveren, dan heb je geluk.

Om de perfecte compost te maken hoef je alleen maar de bladeren in een vuilniszak te doen en ze vochtig te maken als ze wat droog zijn. Daarna maak je wat gaten in de zak en kun je de compost losjes verspreiden. Je bloemen en planten zullen dat zeker waarderen en staan er straks prachtig bij.

tuinverwarming

Superplanten

Wat is op een saaie winterdag fijner dan de aanblik en de geur van die prachtige planten en bloemen in je tuin. Misschien wist je het niet maar veel planten zijn ook geschikt voor de winter. Deze planten hebben een heerlijke geur, zijn niet bang voor een beetje schaduw en kunnen makkelijk worden verplaatst naar een andere pot indien nodig.

Denk aan planten als de heester, winterheide of sierkruid. Die brengen ook in de winter een zee van kleur in je tuin. De gedachte alleen al zet me weer aan het werk.

tuinverwarming

Verleng de zomer

Ook na de zomer kun je nog lang van je tuin genieten. Natuurlijk is het buiten dan wat kouder maar dat is zo opgelost met tuinverwarming. Zelf heb ik inmiddels mijn slag geslagen met een fikse korting. Het is nu ook in de avond nog lekker warm op mijn terras en dan krijg je echt het gevoel alsof het nog steeds zomer is.

Langer buiten zijn is gezond

Niet alleen is buiten zijn gezond en hou je vitamine D waarde op peil, het is ook gewoon heel gezellig. Met tuinverwarming maak je de zomer toch weer een stukje langer. Heerlijk toch!

tuinverwarming

Tuinverwarming

Je hebt veel keuze als je op zoek gaat naar de geschikte verwarming. Zelf viel ik meteen voor de charme van de RedFire Colima. Welke kies jij?

la hacienda colima
Sunred Heater Indus Hanging 2100 terrasverwarmer
Sunred Heater Barcelona Hanging 1500 terrasverwarmer
Sunred Parasol Heater 2000 terrasverwarmer
Eurom Heat and Beat terrasverwarmer - Zwart
Sunred Heater Artix Standing 2100 terrasverwarmer - Zwart
Eurom Heat and Beat Tower terrasverwarmer