Het is tijd voor een nieuwe salontafel, maar welke wordt het?

Ik ben toe aan een nieuwe salontafel. In mijn woonkamer staat een schattige kleine tafel. Zo eentje die niet erg opvalt maar wel onmisbaar is. Helaas is het de laatste tijd steeds duidelijker dat het tafeltje nodig aan vervanging toe is.

salontafel

Niet omdat het versleten is of zo, dat zeker niet. Maar omdat ik nogal graag steeds wisselende spullen koop voor in de woonkamer, past het tafeltje niet echt goed meer bij de rest van het interieur.

Een salontafel voor in je woonkamer in glas of in teak, in massief of fineer, gebeitst of gelakt, goedkoop of iets minder goedkoop, je vindt ze allemaal in de ruime collectie salontafels op populaire online meubelwinkels.

Afscheid nemen van je oude salontafel? Niet zomaar!

Nou moet je niet denken dat ik zomaar afscheid neem van een salontafel die me zoveel plezier heeft gebracht. Nee, echt niet. Ik zet het veilig in de garage, totdat er een moment komt in de toekomst waarop ik denk, daar kan mijn oude salontafeltje wel mooi staan. Ik kocht de tafel 10 jaar geleden op een rommelmarkt in onze wijk. Ik betaalde er iets teveel geld voor weet ik nog, maar ik hield vanaf het eerste moment van dat leuke salontafeltje.

salontafel

Het salontafeltje paste destijds perfect in mijn ‘Engelse stijl’ woonkamer. Vele jaren heb ik er met liefde gebruik van gemaakt. Tot aan nu toe. Want het is duidelijk dat mijn woonkamer niet meer dat oude Engelse karakter heeft.

Bijzondere salontafels

De afgelopen dagen ben ik op zoek gegaan naar een salontafel die beter past bij mijn andere meubels in de woonkamer. Ik heb daarbij maar één wens. Het moet een bijzondere tafel zijn. Niet een die er uitziet alsof er 1000 exemplaren per uur van worden gemaakt. Daarnaast zal de tafel perfect moeten afsteken ten opzichte van de bank. Dat staat toch net even wat mooier.

Als eerste viel mijn oog op een hele mooie witte tafel die ongetwijfeld een super aanwinst zal zijn in de huiskamer. Maar het blijft niet bij één tafel heb ik al snel door. De keuze is reuze waardoor ik al snel niet meer kiezen en dan neem ik ze allemaal mee. Tenminste als het budget het toelaat dan.

salontafel

Nu ik de smaak te pakken heb en ik toch meerdere kamers moet voorzien van gezelligheid nog maar even verder kijken en een aantal salontafels op een rijtje zetten. Een mix van een gezellige uitstraling en opbergruimte zijn in ieder geval hele belangrijke eigenschappen voor de perfecte salontafel. Een paar voorbeelden van salontafels die ik tegenkwam in mijn zoektocht.

salontafel

Sommige salontafels zien er op het oog simpel uit maar dat kan juist wonderen doen als de rest van je interieur wat opvallender is. Te druk in de woonkamer maakt eerder slordig dan gezellig.

salontafel

Een Davidi Design tafel vind ik heel erg mooi. Het is jammer dat ik zelf geen donkere vloer heb, anders wist ik het wel. Wat staat een salontafel volledig van glas mooi en strak op een zwarte vloer zeg.

salontafel

Een donkere eiken salontafel raad ik iedereen aan die een zachte kleur bank in de kamer heeft staat. Petje af voor alle meubelmakers die ons zoveel keuze geven. Zelf ga ik deze keer toch liever voor een witte tafel. Zeker als het overdag wat donker is in de woonkamer of als je sowieso een donkere kamer hebt, zijn witte meubels belangrijk lichtdoorlatend. Zo krijg je eenvoudig meer zonneschijn in huis.

salontafel

Het leuke vind ik altijd dat als je aan het kijken bent naar nieuwe meubels voor in je huis, dat je dan vaak dingen tegen komt waarbij je denkt ja, dat kan ik ook wel gebruiken. Bijvoorbeeld een handig salontafeltje wat heel leuk staat bij een relaxstoel. Handig ook omdat je het opbergvak kunt uitschuiven zodat je gemakkelijk meer plaats hebt om spullen op neer te leggen of te gebruiken als voetensteun.

salontafel
Salontafel Trevor - bruin/zwart - 42x140x80 cm - Leen Bakker
Salontafel Finn - licht eikenkleur - 39x118x67 cm - Leen Bakker
Salontafel Ortiga - naturel - 40xØ80 cm - Leen Bakker
Salontafel Sean - rotan - bruin - 45x120x80 cm - Leen Bakker
Salontafel Vandra - bruin - 36x72x110 cm - Leen Bakker
Salontafel Cariati - naturel - 35x100x72 cm - Leen Bakker
Salontafel Cevio - multikleur - 47x90x90 cm - Leen Bakker
Salontafel Henri - naturel/zwart - 39x120x70 cm - Leen Bakker
Salontafel Guus - mangohout - 47x90x90 cm - Leen Bakker
Salontafel Freek - teak - 40x85x85 cm - Leen Bakker
Salontafel Cape
HSM Collection salontafel Root - blank - 140x90x45 cm - Leen Bakker