Tijd voor een nieuwe salontafel

Ik ben toe aan een nieuwe salontafel. In mijn woonkamer staat een schattige kleine tafel. Zo eentje die niet erg opvalt maar wel onmisbaar is. Helaas is het de laatste tijd steeds duidelijker dat het tafeltje nodig aan vervanging toe is.

Niet omdat het versleten is of zo, dat zeker niet. Maar omdat ik nogal graag steeds wisselende spullen koop voor in de woonkamer, past het tafeltje niet echt goed meer bij de rest van het interieur.

Een salontafel voor in je woonkamer in glas of in teak, in massief of fineer, gebeitst of gelakt, goedkoop (vanaf € 48,95) of iets minder goedkoop, je vindt ze allemaal in de ruime collectie salontafels op populaire online meubelwinkels.

Afscheid nemen? Echt niet!

Nou moet je niet denken dat ik zomaar afscheid neem van een salontafel die me zoveel plezier heeft gebracht. Nee, echt niet. Ik zet het veilig in de garage, totdat er een moment komt in de toekomst waarop ik denk, daar kan mijn oude salontafeltje wel mooi staan. Ik kocht de tafel 10 jaar geleden op een rommelmarkt in onze wijk. Ik betaalde er iets teveel geld voor weet ik nog, maar ik hield vanaf het eerste moment van dit tafeltje.

salontafel

Het paste perfect in mijn destijds Engelse stijl woonkamer. Vele jaren heb ik er met liefde gebruik van gemaakt. Tot aan nu. Want het is duidelijk dat mijn woonkamer niet meer dat oude Engelse karakter heeft.

Bijzondere salontafels

De afgelopen dagen ben ik op zoek gegaan naar een salontafel die beter past bij mijn andere meubels in de woonkamer. Ik heb daarbij maar één wens. Het moet een bijzondere tafel zijn. Niet een die er uitziet alsof er 1000 exemplaren per uur van worden gemaakt. Daarnaast zal de tafel perfect moeten afsteken ten opzichte van de bank. Dat staat toch net even wat mooier.

salontafel

Als eerste viel mijn oog op een hele mooie witte tafel die ongetwijfeld een super aanwinst zal zijn in de huiskamer. Maar het blijft niet bij één tafel heb ik al snel door.

salontafel

Toch even verder kijken en een aantal op een rijtje zetten en daarbij vooral keuze stress voorkomen. Een mix van een gezellige uitstraling en opbergruimte lijkt me in ieder geval wel wat.

salontafel

Sommige salontafels zien er simpel uit maar dat kan juist wonderen doen als de rest van je interieur wat opvallender is.

salontafel

Deze Davidi Design tafel vind ik ook mooi. Het is jammer dat ik zelf geen donkere vloer heb, anders wist ik het wel. Wat staat dat mooi en strak zeg.

salontafel
salontafel

En deze tafel raad ik iedereen aan met een zachte kleur bank. Petje af voor dit model. Maar zelf ga ik deze keer toch liever voor een witte tafel. Zeker als het overdag wat donker is in de woonkamer zijn witte meubels belangrijke licht kaatsers.

salontafel

Het leuke vind ik altijd dat als je aan het kijken bent naar iets voor in huis, dat je vaak dingen tegen komt waarbij je denkt ja, dat is het. In dit geval een handig tafeltje voor bij de relaxstoel. Handig omdat je het opbergvak kan uitschuiven zodat je makkelijk meer plaats hebt om iets neer te leggen. Dus die wil ik sowieso wel hebben.

salontafel
Salontafel Jaxx - naturel/zwart- 40x100x50 cm - Leen Bakker
Salontafel Sepp - donker eiken- 42x120x65 cm - Leen Bakker
Symbiosis salontafel Ligarda - wit -28,9x70x70 cm - Leen Bakker
Salontafel Twin - eiken/wit edelglans - 70x36x70 cm - Leen Bakker
Salontafel Lidia - eikenkleur - 45x140x68 cm - Leen Bakker
Salontafel Soto - zwart/marmerprint - 45x80 cm - Leen Bakker
Salontafel Nordborg - beige - 35x110x60 cm - Leen Bakker
Salontafel Luc - antraciet/eikenkleur - 40x118x67 cm - Leen Bakker
Salontafel Laglio - naturel/zwart - 45x70x70 cm - Leen Bakker
Salontafel Kai - donkerbruin eikenkleur - 38x135x67,5 cm - Leen Bakker
Salontafel Nordborg - wit - 35x110x60 cm - Leen Bakker
Salontafel Quinn - naturel/zwart - Ø80x32 cm - Leen Bakker
Salontafel Provence - wit - 45x115x60 cm - Leen Bakker
HSM Collection salontafel Tower - bruin/zwart - Ø70 cm - Leen Bakker
Salontafel Jaru
Salontafel Pura 100cm
Salontafel Kamiah
Salontafel Sean - rotan - bruin - 45x120x80 cm - Leen Bakker
HSM Collection salontafel City (2 stuks) - naturel/zwart - Leen Bakker
Salontafel Batam zwart set van 3
Salontafel Henri - naturel/zwart - 39x120x70 cm - Leen Bakker
Salontafel Aidone - naturel - 40x80x80 cm - Leen Bakker
Salontafel Lugo
Salontafel Cevio - multikleur - 47x90x90 cm - Leen Bakker
Salontafel Cape
Salontafel Freek - teak - 40x85x85 cm - Leen Bakker