Verleng de zomer in je tuin met terrasverwarming

Het is weer voorbij die mooie zomer. Nu de zomerbloemen beginnen te overlijden zal mijn tuin er binnenkort wat troosteloos bij staan. Het is verleidelijk om het tuinieren nu maar te laten voor wat het is, een koude periode staat immers voor de deur. Het is tijd voor terrasverwarming.

terras verwarming

Met een klein beetje moeite, kan je tuin ook in de winter er net zo springlevend uit zien als in de zomermaanden. En het scheelt je ook nog eens extra werk als straks de lente er weer aankomt. Dus als er nog een paar mooie dagen aankomen dit jaar steek dan zeker nog even wat energie in je tuin.

terras verwarming

Vallende bladeren

Niet iedereen heeft er zin in om in de herfst de vallende bladeren bij elkaar te sprokkelen. Maar bedenk dat je met deze bladeren een briljante vorm van compost (leafmould) kan maken. De beste compost wordt gemaakt uit de bladeren van de eik, beuk en haagbeuk. Dus als deze soorten bomen de bladeren in jouw tuin toveren, dan heb je geluk.

Om de perfecte compost te maken hoef je alleen maar de bladeren in een vuilniszak te doen en ze vochtig te maken als ze wat droog zijn. Daarna maak je wat gaten in de zak en kun je de compost losjes verspreiden. Je bloemen en planten zullen dat zeker waarderen en staan er straks prachtig bij.

terras verwarming

Super Winter planten

Wat is op een saaie winterdag fijner dan de aanblik en de geur van die prachtige planten en bloemen in je tuin. Misschien wist je het niet maar veel planten zijn geschikt voor de winter. Deze planten hebben een heerlijke geur, zijn niet bang voor een beetje schaduw en kunnen makkelijk worden verplaatst naar een andere pot als dat nodig is.

Denk aan de heester, winterheide of sierkruid die ook in de winter een zee van kleur in je tuin brengen. Die gedachte alleen al zet me weer aan het werk.

terras verwarming

Verleng de zomer

Want ook na de zomer kun je nog steeds van je tuin genieten. Natuurlijk is het buiten dan wat kouder maar dat is zo opgelost met een terrasverwarmer of vuurkorf. Ik heb er inmiddels al één aangeschaft met een fikse korting. Het is nu lekker warm op mijn terras en met het zonnetje er ook nog bij krijg je echt het gevoel alsof het nog steeds zomer is.

Niet alleen is buiten zijn gezond en hou je jouw vitamine D op peil, het is gewoon heel gezellig. Zo maak je de zomer toch weer een stukje langer. Lekker toch?

terras verwarming

Terrasverwarming

Je hebt veel keuze als je op zoek gaat naar de geschikte terrasverwarming. Ikzelf viel meteen voor de charme van de RedFire Colima terraskachel. Dat is echt een betaalbaar plaatje voor in elke tuin.

la hacienda colima

Solamagic Plafond inbouwframe
Solamagic Statief met voet Antraciet
Solamagic Statief met voet Titanium
Solamagic Statief met voet Wit