Je eigen gezellige droomslaapkamer

Dus je hebt er zin in om je slaapkamer om te toveren in een gezellige droomslaapkamer? Vaak is de slaapkamer één van de laatste kamers om aan te pakken. Nu je er aan toe bent, laten we dan de kamer ook de aandacht geven die het verdient.

De slaapkamer is voor mij persoonlijk de belangrijkste kamer in huis. Het is tijd om al je energie te steken in het maken van een slaapkamer waarvan je zult genieten. Een comfortabele plek in huis waar jij je lekker kunt terugtrekken als je wat tijd voor jezelf nodig hebt. En waar je ’s avonds, na een uitputtende dag, heerlijk in slaap valt.

Aangenaam ontsnappen aan het dagelijks leven

Het mooiste aan het inrichten van je slaapkamer is dat er zoveel mogelijkheden zijn. En hoe je de kamer eruit wilt laten zien is helemaal aan jou, er is geen goed of fout. Het allerbelangrijkste is dat je er op je gemak moet voelen. Zo ontsnap je op een aangename manier uit de stress en harde realiteit van het dagelijks leven.

Maar hoe begin je met het inrichten van de slaapkamer van je dromen? Met deze 7 tips ben je snel op weg.

7 tips op weg naar je droomslaapkamer

Tip 1. Stel jezelf eerst een kamer voor die eruit ziet alsof je op een droomvakantie bent.

Slaapkamer wordt droomkamer

Tip 2. Sluit je ogen en stel je voor dat je een rustig en romantisch weekend weggaat. Waar zou je dan graag heen willen? En hoe ziet er daar uit?

Droomslaapkamer

Tip 3. Bedenk of je een leuk en comfortabel hotel uitkiest of een meer fancy? Hoe zal de hotelkamer eruit zien, kleurrijk en vrolijk, of juist rustig en eenvoudig? Zal het bed opgestapeld zijn met zachte kussens en een donzen dekbed of is het een strakke, moderne kamer met glans en glamour?

Slaapkamer wordt droomkamer

Tip 4. Nu je met je ogen dicht hebt gezien hoe je droomkamer eruit ziet, is het kiezen van een stijl veel makkelijker. De truc is om op zoek te gaan naar spullen die je hetzelfde gevoel geven als toen je aan de hotelkamer op vakantie dacht. Maak bijvoorbeeld een lijst van alles wat de kamer gezellig maakte zoals kleur, meubels, wat hing er aan de muur, om je te helpen herinneren.

Dit zijn ongeveer de kamers die ik voor me zag toen ik dacht aan mijn droomvakantie.

Droomslaap kamer

Het werd me snel duidelijk dat ik iets boven mijn hoofd moest hebben om naar te kijken voordat ik in slaap val. Misschien toch maar eens 3D fotobehang aanschaffen om naar te kijken en bij weg te dromen.

Slaapkamer wordt droomkamer

Tip 5. Het bekijken van plaatjes van slaapkamers is een goede manier om te beginnen met bedenken welke kant je op wilt met het decoreren en stijlen van je slaapkamer. Op die manier kun je  jouw slaapkamer in één klap inrichten. En je hebt dus al goedkope slaapkamers voor een paar honderd euro.

Tip 6. Zie je een mooie kamer, sla die dan op in een droomkamer mapje op je computer zodat je er later nog eens rustig naar kunt kijken. Stel een top 3 samen, waarvan je uiteindelijk de mooiste kiest. Heb je het idee?

Tip 7. Doe een slaapkamer-test en ontdek jouw slaapkamer-stijl door het beantwoorden van een aantal gerichte vragen.

Complete slaapkamer Benja
Complete slaapkamer Madrid
Complete slaapkamer Rosalia
Complete slaapkamer Andante
Complete slaapkamer Ibiza
Complete slaapkamer Elias