Maximaal ontspannen in een relaxstoel daar wil je nooit meer vanaf

Ik hou van een relaxstoel. Laatst toen ik een rondje door mijn huis maakte viel het me ineens op. Er is geen kamer in mijn huis te vinden waar niet zo’n heerlijke ‘neerplof’ stoel staat. Op de één of andere manier doe ik er ook echt niets anders in dan neerploffen. Wat een ontspanning is dat.

relax stoel

Comfortabel genieten

Zodra ik op de bank zit dan pak ik een boek of kijk ik naar mijn favoriete series op tv. Maar plof ik neer op zo’n heerlijk comfortabele loungestoel dan doe ik niets anders dan waar die voor bedoeld is. Even lekker achterover zitten en ultiem genieten van het moment.

Een huis zonder relaxstoel is voor mij geen gezellig huis. Iedereen heeft natuurlijk een eigen stijl van inrichten en decoreren. Gelukkig zijn er hele mooie relaxstoelen te koop die passen in iedere stijl. Landelijk, klassiek of modern. Je kijkt je ogen uit bij de mogelijkheden.

relax stoel

Een makkelijk te combineren relaxplek

Soms probeer ik een nieuwe stijl uit. En geloof me, dat kan heel zwaar zijn. Je begint met een tafel te verplaatsen en voor je het weet staat de hele inboedel op een andere plek. Het grappige is dat bijna alle meubelen in huis al een keer vervangen zijn maar de relaxstoelen houden het behoorlijk lang vol.

relax stoel

Blijkbaar word ik gewoon niet zo snel zat van het uiterlijk van de stoelen. Ik denk dat het komt omdat de stoelen een behoorlijk karakteristieke uitstraling hebben. Een relaxstoel mag overigens gerust een beetje afwijken van de rest van de inrichting.

Komt oma op visite dan loopt ze altijd direct naar de relaxstoel in de hoek van de woonkamer. Ze gaat altijd meteen in de relax-positie. Op de één of andere manier is mijn relaxstoel de trekpleister voor iedereen om lekker in te gaan zitten luieren. Natuurlijk moeten de kids er dan ook meteen bij op schoot. Dan zitten ze daar met zijn allen op die ene stoel. Het enige wat dan nog helpt om ze uit de stoel te krijgen is door ze te lokken met een dikke reep chocolade.

Maar nu is het tijd voor een nieuwe relaxstoel en ik heb al een aantal stoelen in het vizier. Ik hoef alleen nog maar te weten van oma waar haar voorkeur naar uit gaat.