Je eigen gezellige droomslaapkamer

Dus je hebt er zin in om je slaapkamer om te toveren in een gezellige droomslaapkamer? Vaak is de slaapkamer één van de laatste kamers om aan te pakken. Nu je er aan toe bent, laten we dan de kamer ook de aandacht geven die het verdient.

droomslaapkamer

De slaapkamer is voor mij persoonlijk de belangrijkste kamer in huis. Het is tijd om al je energie te steken in het maken van een slaapkamer waarvan je zult genieten. Een comfortabele plek in huis waar jij je lekker kunt terugtrekken als je wat tijd voor jezelf nodig hebt. En waar je ’s avonds, na een uitputtende dag, heerlijk in slaap valt.

Aangenaam ontsnappen aan het dagelijks leven

Het mooiste aan het inrichten van je slaapkamer is dat er zoveel mogelijkheden zijn. En hoe je de kamer eruit wilt laten zien is helemaal aan jou, er is geen goed of fout. Het allerbelangrijkste is dat je er op je gemak moet voelen. Zo ontsnap je op een aangename manier uit de stress en harde realiteit van het dagelijks leven.

Deze 6 tips helpen je op weg naar je eigen droomslaapkamer

Tip 1.

Stel jezelf een slaapkamer voor die eruit ziet alsof je op een droomvakantie bent.

Tip 2.

Sluit je ogen en stel je voor dat je een rustig en romantisch weekend weggaat. Waar zou je dan graag heen willen? En hoe ziet er daar uit?

Droomslaapkamer

Tip 3.

Bedenk of je een leuk en comfortabel hotel uitkiest of een meer fancy? Hoe zal de hotelkamer eruit zien, kleurrijk en vrolijk, of juist rustig en eenvoudig? Zal het bed opgestapeld zijn met zachte kussens en een donzen dekbed of is het een strakke, moderne kamer met glans en glamour?

droomslaapkamer

Tip 4.

Nu je met je ogen dicht hebt gezien hoe je droomkamer eruit ziet, is het kiezen van een stijl veel makkelijker. De truc is om op zoek te gaan naar spullen die je hetzelfde gevoel geven als toen je aan de hotelkamer op vakantie dacht. Maak bijvoorbeeld een lijst van alles wat de kamer gezellig maakte zoals kleur, meubels, wat hing er aan de muur, om je te helpen herinneren.

Dit zijn ongeveer de slaapkamers die ik voor me zag toen ik dacht aan mijn eigen droomvakantie.

Droomslaapkamer

Het werd me al snel duidelijk dat ik iets boven mijn hoofd moest hebben om naar te kijken voordat ik in een diepe slaap val. Misschien dan toch maar eens 3D fotobehang aanschaffen om naar te kijken en bij weg te dromen.

droom slaap kamer

Tip 5.

Het bekijken van plaatjes van slaapkamers is een goede manier om te beginnen met bedenken welke kant je op wilt met het decoreren en stijlen van je slaapkamer. Op die manier kun je  jouw slaapkamer in één klap inrichten. En je hebt dus al goedkope slaapkamers voor een paar honderd euro.

Tip 6.

Zie je een mooie kamer, sla die dan op in een droomslaapkamer mapje zodat je er later nog eens rustig naar kunt kijken. Stel een top 3 samen, waarvan je uiteindelijk de mooiste kiest. Dat is het idee.

Complete slaapkamer BARCENA 160x200 cm sanremo/grijze lava
Complete slaapkamer MOJITA 160x200 cm wit
Complete slaapkamer OLIGA I scarlet eik
Complete slaapkamer IVANA III 160x200 cm truffel/porselein
Complete slaapkamer PAULETTE I tropix hout
Complete slaapkamer IVANA IV 160x200 cm truffel/porselein
Complete slaapkamer VIOLON IV castella