De kinderkamer delen

Delen de kinderen of kleinkinderen de kinderkamer met elkaar of komt er wel eens iemand logeren? Dan zal je het volgende vast herkennen. Je brengt de kinderen naar bed en zodra je de deur van de kinderkamer achter je dichttrekt liggen de kids nog te babbelen en te giechelen van de lol met elkaar. Dat is natuurlijk even genieten. Overdag kan het er weer heel anders aan toe gaan. De kinderkamer delen betekent dat ze ook het speelgoed moeten delen en dan kunnen de kinderen elkaar nog wel eens in de haren vliegen.

Delen maakt flexibel

kinderkamer delen

Toch is het niet verbazend dat kinderen juist door de kinderkamer te delen een hechtere band met elkaar opbouwen. Het tegenovergestelde kan ook. Sommige broers en zussen hebben er juist een hekel aan om met elkaar een kamer te moeten delen. Maar vaak kan het gewoon even niet anders.

Uiteindelijk is het met elkaar kunnen delen een goede en gezonde ervaring voor de kinderen. Ik denk ook dat het ze waardevolle lessen leert om samen te werken en samen te delen. Daar worden ze flexibel van en zullen ze beter begrijpen dat ieder kind, en veel later, ieder mens anders is.

kinderkamer delen

Als je de kinderkamer goed weet in te richten dan weet ik zeker dat het delen alleen maar leuker voor ze wordt. Wie wilt bijvoorbeeld nou niet met zijn kamergenootje slapen in een ‘echte’ London bus of een brandweer stapelbed?

Altijd handig zo’n extra bed

Ook als je genoeg ruimte hebt in huis om ieder kind zijn eigen kamer te geven is het toch handig om een logeerbed in huis te hebben voor het geval een vriendje of vriendinnetje blijft slapen.

kinderkamer delen

Een eigen logeerplek zal zeker indruk maken op logerende vriendjes en vriendinnetjes. En een extra plek om te slapen hoeft niet eens ten koste van veel extra ruimte te gaan. Er zijn namelijk hele slimme oplossingen voor bedacht.

kinderkamer delen

De blikvanger van de kinderkamer

Een bed is meer dan een plaats om lekker in weg te dromen. Het is eigenlijk de blikvanger van de kinderkamer. En het kan een waar speelparadijs zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Het belangrijkste is dat een bed comfortabel ligt om lekker te slapen. maar je wil natuurlijk ook dat je zoon of dochter superblij is met zijn of haar eigen slaap en speelparadijs.

kinderkamer delen

Gelukkig zijn er een heleboel echte blikvangers van stapelbedden. Als je kind daarvan geen fijne glimlach op zijn gezicht krijgt dan zal waarschijnlijk niets meer lukken.

kinderkamer delen

Met deze tips wordt het delen van de kinderkamer nog leuker

1. Als je meerdere bedden in een kamer plaatst, maak de bedden dan verschillend op. Je kunt dan met het beddengoed een onderscheid maken zodat ieder kind toch zijn eigen plek heeft.

2. Als het mogelijk is, geef ieder kind dan een eigen leeslampje en persoonlijke opbergruimte in laden en kasten. Delen is goed maar je wilt wel zien wat van jou is toch?

3. Misschien kun je er ook voor kiezen om elk kind een eigen ophangplek te geven voor persoonlijke tekeningen en bijvoorbeeld gewonnen sportprijzen. Of een foto met de favoriete ouder.

4. Vind manieren om ieder kind zijn persoonlijkheid te laten uiten in de kamer zonder dat je andere kind er stapelgek van wordt.

5. Bepaal regels zoals wanneer het tijd is om het licht uit te doen en te gaan slapen en over het omgaan met elkaars spullen om dikke bonje te voorkomen.

Stapelbed MORIANNE 90x200 cm wit met 2 oprolbare lattenbodems
Stapelbed GUST 90x200 cm wit
Stapelbed LEON wit
Stapelbed metaal AUGUSTE 90x200 cm zwart
Stapelbed TRIO 90x200 cm & 140x200 cm wit
Stapelbed RYMES 90x200 cm lichte eik zonder lade
Bed ALIZE stapelbed hoog 90x200 cm witte pijnboom met lades
Stapelbed KIWI 80x190 cm witte pijnboom/grijs
Stapelbed TEHURA 90x200 cm lichte eik/wit zonder lade
Stapelbed LUNA 90x200 cm wit/zwart
Stapelbed BACCHUS 90x200 cm lichte acacia met lade
Stapelbed BRANDWEERWAGEN 90x200 cm rood
Stapelbed SCOTY 90x200 cm en 140x200 cm witte pijnboom met bedlade
Stapelbed BUS LONDEN 90x200 cm rood
Stapelbed SMARTO 90x200 cm artisan eik/zwart met ladder aan de linkerzijde
Stapelbed PAREO 90x200 cm wit/hoogglans blauw met ladder aan de linkerzijde
Stapelbed PAREO 90x200 cm wit/hoogglans roze met trap aan de rechterzijde
Stapelbed ROLAND 90x200 cm satijn wit gelakt met lade