De kinderkamer delen

Delen je kinderen (of kleinkinderen) misschien de kinderkamer met elkaar of komt er wel eens iemand logeren? Dan zal je het volgende vast herkennen. Het is genieten op het moment dat je de deur van de kinderkamer dichtgedaan hebt en de kids na een uurtje nog met elkaar liggen te babbelen en giechelen. Maar overdag vliegen ze elkaar nog wel eens in de haren.

Soms ga ik na het naar bed brengen expres nog even staan luisteren bij de deur. Het geeft me een heel blij gevoel als de kinderen lol met elkaar hebben.

Delen maakt flexibel

Het is niet verbazend dat kinderen juist door de kinderkamer te delen een hechtere band met elkaar opbouwen. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Sommige broers en zussen hebben er juist een hekel aan om met elkaar een kamer te moeten delen. Maar soms kan het gewoon niet anders.

kinderkamer delen

Uiteindelijk is het een goede en gezonde ervaring voor de kinderen. Ik denk ook dat het hun waardevolle lessen leert om samen te werken en samen te delen. Daar worden ze flexibel van en zullen ze beter begrijpen dat ieder kind, en veel later ieder mens, anders is.

kinderkamer delen

Als je de kinderkamer goed weet in te richten dan weet ik zeker dat het delen alleen maar leuker voor ze wordt. Wie wilt bijvoorbeeld nou niet met zijn broertje of zusje slapen in een ‘echte’ London bus of een brandweer stapelbed?

Altijd handig zo’n extra bed

Ook als je genoeg ruimte hebt in huis om ieder kind zijn eigen kamer te geven is het wel handig om een extra logeerbed in huis te hebben voor het geval een vriendje of vriendinnetje blijft slapen.

kinderkamer delen

Een eigen logeerplek zal zeker indruk maken op vriendjes en vriendinnetjes. En een extra plek om te slapen hoeft niet eens ten koste van extra ruimte te gaan. Er zijn namelijk hele slimme oplossingen voor.

kinderkamer delen

De blikvanger van de kinderkamer

Een bed is dus meer dan een plaats om lekker in weg te dromen. Het is eigenlijk de blikvanger van de kinderkamer. Niet alleen moet het bed comfortabel zijn, je wilt natuurlijk ook dat je zoon of dochter superblij is met zijn of haar eigen bed. Maar waar vind je er één?

kinderkamer delen

Gelukkig zijn er een heleboel echte blikvangers van stapelbedden. Als je kind daarvan geen fijne glimlach op zijn gezicht krijgt dan zal waarschijnlijk niets meer lukken.

kinderkamer delen

Met deze 5 supertips wordt het delen van de kinderkamer nog leuker

1. Als je meerdere bedden in een kamer plaatst, maak de bedden dan verschillend op. Je kunt dan met het beddengoed een onderscheid maken zodat ieder kind toch zijn eigen plek heeft.

2. Als het mogelijk is, geef ieder kind dan een eigen leeslampje en persoonlijke opbergruimte in laden en kasten. Delen is goed maar je wilt wel zien wat van jou is toch?

3. Misschien kun je er ook voor kiezen om elk kind een eigen ophangplek te geven voor persoonlijke tekeningen en bijvoorbeeld gewonnen sportprijzen. Of een foto met de favoriete ouder.

4. Vind manieren om ieder kind zijn persoonlijkheid te laten uiten in de kamer zonder dat je andere kind er stapelgek van wordt.

5. Bepaal regels zoals wanneer het tijd is om het licht uit te doen en te gaan slapen en over het omgaan met elkaars spullen om dikke bonje te voorkomen.

Stapelbed Oscar - Wit
Stapelbed Oscar -Zwart
Stapelbed Duplex
Stapelbed Pino Wit - 160 cm hoog
Stapelbed familiebed Martin 3 pers. Grijs 90/ 140 x 200 cm
Stapelbed familiebed Martin Wit 3 pers. 90/ 140 x 200 cm
Stapelbed familiebed Martin 3 pers. Natuur 90/ 140 x 200 cm
Stapelbed Color- WIT - 90x200 cm
Stapelbed Color- Antraciet - 90x200 cm
Stapelbed Maxim Antiek Roze
Stapelbed Maxim Antraciet
Stapelbed Triplo 90/ 120 x 200 cm - Wit
Stapelbed Jules Antraciet met slaaplade
Stapelbed Jules Blauw met slaaplade
Stapelbed Jules Roze met slaaplade
Stapelbed familiebed Triplo 90/ 140 x 200 cm
Stapelbed Kiddy - Wit
Hoekstapelbed Duplex
Stapelbed Robin - Wit
Stapelbed Trio - 90x200cm