De kinderkamer delen

Delen je kinderen (of kleinkinderen) misschien de kinderkamer met elkaar of komt er wel eens iemand logeren? Dan zal het vast herkenbaar voor je zijn. Het is altijd genieten op het moment dat je de kinderkamer dicht hebt dichtgedaan en je ze na een uurtje nog met elkaar hoort babbelen en giechelen.

Soms ga ik dan expres even staan luisteren bij de deur. Het geeft me een heel blij gevoel als de kinderen lol met elkaar hebben.

Delen maakt flexibel

Het zal me niet verbazen als kinderen juist door de kinderkamer te delen een hechtere band met elkaar opbouwen. Andersom kan natuurlijk ook. Sommige broers en zussen hebben er juist een hekel aan om met elkaar in een kamer te moeten slapen. Maar soms kan het nou eenmaal niet anders.

kinderkamer delen

Uiteindelijk denk ik dat het een goede en gezonde ervaring voor hen is. Ik denk ook dat het hun waardevolle lessen leert om samen te delen en samen te werken. Daar worden ze flexibel van en zullen ze beter begrijpen dat ieder kind, en later, ieder mens anders is.

kinderkamer delen

En als je de kamer juist weet in te richten weet ik zeker dat het delen alleen maar leuker voor ze is. Wie wil bijvoorbeeld nou niet met zijn broertje of zusje slapen in een ‘echte’ London bus of een brandweer stapelbed?

Altijd handig zo’n extra bed

Ook als je genoeg ruimte hebt in huis om ieder kind zijn eigen kamer te geven is het toch wel handig om een extra bed in huis te hebben voor het geval een vriendje of vriendinnetje blijft logeren.

kinderkamer delen

Dat zal zeker indruk maken op de vriendjes en vriendinnetjes. En een extra plek om te slapen hoeft niet eens ten koste van extra ruimte te gaan. Er zijn namelijk hele slimme oplossingen voor.

kinderkamer delen

De blikvanger van de kinderkamer

Een bed is dus meer dan een plaats om lekker in weg te dromen. Het is eigenlijk de blikvanger van de kinderkamer. Niet alleen moet het bed comfortabel zijn, je wilt natuurlijk ook dat je zoon of dochter blij is met zijn of haar eigen bed. Nou, ik denk dat ik wel weet hoe je dat voor elkaar krijgt.

kinderkamer delen

Er zijn namelijk een heleboel echte blikvangers van bedden. Als je kind daarvan geen fijne glimlach op zijn gezicht krijgt dan zal waarschijnlijk niets meer lukken.

kinderkamer delen

Met deze 5 supertips wordt delen leuk

1. Als je meerdere bedden in een kamer plaatst, pas de bedden dan op elkaar aan. Je kunt dan met het beddengoed een onderscheid maken zodat ieder kind zijn eigen plek heeft.

2. Als het mogelijk is, geef ieder kind een eigen leeslampje en persoonlijke opbergruimte in laden en kasten.

3. Misschien kun je er ook voor kiezen om elk kind een eigen ophangplek te geven voor persoonlijke tekeningen en bijvoorbeeld gewonnen prijzen.

4. Vind manieren om ieder kind zijn persoonlijkheid te laten uiten in de kamer zonder dat je andere kind er stapelgek van wordt.

5. Bepaal regels zoals wanneer het tijd is om het licht uit te doen en te gaan slapen en over het omgaan met elkaars spullen om ruzie te voorkomen.

Complete kinderkamer Flexa Play