De 9 voordelen van mooie planten in huis

Mooie planten in huis geven veel voordelen. Niet alleen is het een lust voor het oog zo’n groene oase, het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in huis. Maar je wilt natuurlijk niet je visite ontvangen in een chaotisch oerwoud. Om je te helpen met het inrichten van een plantvriendelijk huis inspireer ik je met de volgende tips.

Mooie planten gemakkelijk onderhouden

1. Koop planten die niet dood zijn te krijgen

Niet treuren omdat je alle mooie planten die je tot nu kocht hebt laten overlijden. Het enige wat je nodig hebt zijn mooie planten die zullen groeien, ongeacht wat je ermee doet. Probeer bijvoorbeeld eens de volgende planten. Deze planten zijn behoorlijk onverwoestbaar.

Verkrijgbaar bij:

plnts.com

Verkrijgbaar bij:

plnts.com

Verkrijgbaar bij:

plnts.com

2. Start een indoor keuken tuin

Maak van je kookruimte een prachtige groene ruimte. Geniet van het groene aanzicht op de zonovergoten vensterbank terwijl je zingend met de pannen door de keuken loopt. kijk voor een Koffieplant of Alocasia.

Je kunt natuurlijk gebruik maken van chemische middeltjes om de geuren van het koken tot een minimum te beperken. Maar met deze luchtfilters als planten krijg je het beste van twee werelden.

Natuurlijke frisse lucht nodig in de keuken? Deze ruime collectie planten zijn perfect om in de keuken te laten groeien.

mooie planten in de keuken
Gebruik mooie en gemakkelijk te onderhouden planten als ideale luchtfilters in de keuken

3. Een groene blingbling in je slaapkamer

Een slaapkamer zou een overdekt toevluchtsoord van rust en ontspanning moeten zijn. Maar klinkt dat niet als jouw slaapkamer?

Planten kunnen in elke kamer rust brengen, maar ze gedragen zich ook als airconditioners om de luchtkwaliteit te zuiveren en te verbeteren.

Sommige planten geven ’s nachts zuurstof af, waardoor je veel beter kunt slapen. Planten zoals Aglaonema en aloë vera, maar ook de zilveren draak zijn je beste slaapvrienden.

4. Planten helpen om je kamer te verdelen

Gebruik planten om verschillende delen van je huis op te splitsen, privacyschermen te creëren of een wow-factor of rustpunt toe te voegen aan een grote kamer.

mooie planten als groene oase
Maak van je woonruimte een groene oase

Neem de bossige Lutescens om een hoek te bedekken of een lange slungel als de Yucca. Er zijn vele manieren om grote kamerplanten te stijlen!

5. Vergeet de badkamer bloeiers niet

Niet alle planten hebben fel licht en veel aandacht nodig.

Zoek je een dramatisch effect in de badkamer? Kies dan voor de lange Laurentie Sansevieria. Zo’n mooie plant voegt elegantie toe aan zelfs de meest saaie badkamer.

De moeite waard is zeker ook de Calathea Medallion, die plant houdt van schaduw en is bovendien gek op een hoge luchtvochtigheid.

6. Hangplanten: hang ze er lekker uit

Hangplanten zijn erg populair en gemakkelijk te verzorgen. Maak een ‘shelfie’ door planten bij elkaar te groeperen op een plank,

Mooie planten die overal een plek verdienen
Planken, kasten, een trap of een vensterbank. Er is altijd wel iets waar je een plant op kan zetten.

Als je niets aan het plafond kunt hangen, gebruik dan muurbakken of plantenstandaards van verschillende hoogtes of vul een plank met overhangende planten.

7. Ga voor minituintjes

zelfs de kleinste flat kan worden gevuld met kleine plantjes. Een minituintje is echt zo gemaakt. Elke vensterbank, kast of plank kan worden gevuld met een reeks potten. Hoe klein de ruimte ook is.

mooie planten pot
Planten groeien in iedere pot, hoe gek die pot er ook uitziet.

Kleinere plantensoorten zijn de Fittonia, Philodendron, Alocasia en Caladium. De baby versies dan wel te verstaan. En van bijna alles kun je een plantenpot maken. Dus ook pennenbakjes, blikjes en theepotten.

Maak een minituintje met deze schattige baby plantjes!

8. Maak een prachtige binnentuin

Als je een beetje creatief bezig gaat dan kun je in je woonkamer het gevoel laten ontstaan dat je in de tuin zit. Maak een prachtig indoor landschap van diverse planten door elkaar.

Hangplanten, staande planten, groene planten, gekleurde planten. Met de juiste creaties en indeling breng je de schoonheid van een prachtige paleistuin naar binnen.

9. Huisplanten voor op kantoor houden je scherp

Steeds meer mensen werken thuis en de kleur groen kan stress verlichten en stabiliteit bevorderen. Dat gegeven is belangrijk om te weten zeker wanneer je een last-minute deadline hebt.

mooie planten voor in je kantoor thuis
Adem rustig tijdens je werk met een groene luchtverfrisser

Groene planten helpen ook je nog beter te laten concentreren. Zet een paar mooie rustgevende planten op je bureau en je zult merken dat het invloed heeft op je werkzaamheden. Misschien krijg je er zelfs wel een promotie door.

De gezonde voordelen van planten

Vergeet niet dat planten er niet alleen zijn om er mooi uit te zien. Ze fungeren als natuurlijke luchtfilters. Er zijn vele onderzoeken gedaan door diverse vooraanstaande organisaties als NASA en een aantal universiteiten over de hele wereld.

Tuingereedschap

De wetenschappers zijn allemaal tot dezelfde conclusie gekomen dat planten werken als een soort ‘reinigende spons’ omdat ze allerlei soorten gifstoffen in de atmosfeer opnemen.

Van koolstof dioxide tot aan de verschillende vluchtige organische stoffen die vrijkomen uit veel voorkomende producten, waaronder verf, tapijt, meubels en schoonmaakproducten. Planten zijn in staat om deze gifstoffen uit de lucht te verwijderen via hun bladeren en stengels.