De ideale Dab+ internetradio

Vandaag heb ik besloten een Dab+ internetradio te kopen, waarom? Omdat ik het lekker vind een muziekje op te zetten tijdens het schoonmaken van mijn huis.

Natuurlijk kan ik ook gewoon mijn tv aanzetten maar dat vind ik eigenlijk zonde. Een radio gebruikt vast minder energie dan een grote smart tv. En ik heb nog een leeg plekje over op de eettafel waar een radio perfect tot zijn recht komt.

Dab radio kopen

Het enige waar ik op moet letten is dat ik één van de best beoordeelde dab+ radio’s koop. Eén die er niet alleen gezellig uitziet maar ook met specificaties waar je wat aan hebt. De geluidskwaliteit is daarbij voor mij heel belangrijk.

Een lekkere bass doet het altijd goed als je actief bezig gaat in huis. En wie heeft nou wat aan storing of ruis onder je favoriete song.

Pure dab plus radio

Er zijn heel wat dab+ modellen te koop. Na een rondje langs de velden kom ik erachter dat het toch wel heel fijn is om via wifi de verbinding te maken. Dat scheelt weer een lelijke kabel door je kamer heen.

En omdat ik een Spotify abonnement heb lijkt het me ook prachtig om mijn favoriete play list af te kunnen spelen op de radio.

Een trip naar de bekende elektronica winkels brengt nog geen uitkomst in keuze. Al snel wordt je door een gehaaide medewerker richting een duurdere aankoop gepraat.

Daarom speur ik altijd liever eerst zelf het internet af op zoek naar een radio die voldoet aan al mijn wensen.

Tivoli dab radio

Heb ik wat gevonden dan ga ik nog even in de winkel bekijken en luisteren naar de kwaliteit. Ik zou hem dan natuurlijk direct mee kunnen nemen maar de hoge prijzen houden me bijna altijd tegen.

Heel vaak is er online een veel goedkopere aanbieder te vinden. Een dagje bezorgtijd wachten is dan niet meer zo erg.

mijn dab+ radio

Zo vond ik in no time mijn dab+ internet radio. Het is de Imperial Dabman i-200 geworden en zoals je op de foto ziet staat ie perfect op de eettafel. Stekker erin, eenmalig wifi instellen, favorieten vastzetten en ik kan los met één druk op de knop.

Voortaan kan ik via mijn smartphone bepalen naar wat ik luister. Dit is echt iets waarvan je denkt: ‘waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan?’

Imperial Dabman 100 Tafelradio DAB+, VHF (FM) AUX Hout
Albrecht DR 490 Tafelradio met internetradio VHF (FM), Internet, DAB+ Zwart
TechniSat DIGITRADIO 4C Tafelradio DAB+, VHF (FM), DAB Bluetooth Wit
Pure Evoke C-D4 Tafelradio VHF (FM) AUX, Bluetooth, CD Zwart
Pure Evoke C-D6 Tafelradio DAB+, VHF (FM) AUX, Bluetooth, CD Zwart