Een gezelliger huis door een DAB+ internetradio

Vandaag heb ik besloten een Dab+ internetradio te kopen, waarom? Omdat ik het lekker vind een muziekje op te zetten tijdens het schoonmaken van mijn huis.

Natuurlijk kan ik ook gewoon mijn tv aanzetten en daarop een muziekchannel luisteren maar dat vind ik eigenlijk zonde. Een radio gebruikt vast minder energie dan een grote smart tv. En toevallig heb ik nog een leeg plekje over op de eettafel. Daar komt een radio perfect tot zijn recht.

Dab radio kopen

Het enige waar ik op moet letten is dat ik één van de beter beoordeelde dab+ radio’s koop. Eén die er niet alleen mooi uitziet maar ook met specificaties waar je wat aan hebt. De geluidskwaliteit is daarbij voor mij heel belangrijk.

Een lekkere bass doet het altijd goed als je actief bezig gaat in huis. En wat heb je aan storing of ruis als je naar je favoriete muziek aan het luisteren bent. De traditionele radio’s en hun ouderwetse manier van verbinden is vragen om dat soort ellende.

Pure dab plus radio

Een radio met DAB+ technologie biedt veel meer keuze aan radiozenders, optimale digitale geluidskwaliteit zonder ruis en in bijna heel Nederland gratis ontvangst van radiostations.

Er zijn heel wat DAB+ modellen te koop. Na een rondje langs de velden kom ik erachter dat het toch wel heel fijn is om via WIFI de verbinding te maken. Dat scheelt ook weer een lelijke kabel door je kamer heen.

En omdat ik een Spotify abonnement heb lijkt het me ook prachtig om mijn favoriete playlist af te kunnen spelen op de radio.

Een trip naar de bekende elektronica winkels brengt nog geen uitkomst in keuze. Al snel wordt je door een gehaaide medewerker richting een duurdere aankoop gepraat.

Daarom speur ik altijd liever eerst zelf het internet af op zoek naar een radio die voldoet aan al mijn wensen.

Tivoli dab radio

Heb ik wat gevonden dan ga ik nog even in de winkel bekijken en luisteren naar de kwaliteit. Ik zou hem dan natuurlijk direct kunnen meenemen maar de hogere prijzen in de winkel houden me bijna altijd tegen.

Heel vaak is er online een veel goedkopere aanbieder te vinden. Een dagje bezorgtijd wachten is dan niet meer zo erg.

mijn dab+ radio

Zo vond ik in no time mijn ideale DAB+ internet radio. Het is de Imperial Dabman i-200 geworden en zoals je op de foto ziet staat ie perfect op een eettafel. Stekker erin, eenmalig wifi instellen, favorieten samenstellen en ik kan los met één druk op de knop op de afstandsbediening of via een app op mijn telefoon.

Voortaan kan ik via mijn smartphone bepalen naar wat ik luister. Dit is echt iets waarvan je denkt: ‘waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan?’

Denver DAB-36 Radio DAB+ Hout
Kathrein DAB+ 1 mini Radio DAB+, VHF (FM) Bluetooth Hout (licht)
TechniSat DIGITRADIO 370 CD BT Radio/CD-speler DAB+, VHF (FM) CD Zwart
Telestar DIRA S 24 CD Radio/CD-speler DAB+, VHF (FM) CD, USB Hout
Hama DR1550CBT Radio DAB+, VHF (FM) Bluetooth, CD, USB Zwart
Panasonic SC-DM504EG-W Stereoset DAB+, CD, FM, Bluetooth, USB, AUX 2 x 20 W Wit