Goedkoop een complete babykamer inrichten

Ben je op zoek naar een complete babykamer die nog een beetje te betalen is ook? Deze goedkope en eenvoudige ideeën helpen je snel aan een babykamer die zowel prachtig is om te zien en ook nog eens gunstig is voor je portemonnee. Met deze kinderkamer ideeën kun je heel simpel een volledige babykamer inrichten, zelfs als je weinig ruimte hebt.

Een babykamer organiseren is ongelooflijk spannend, en de kosten kunnen snel oplopen. Aan een wiegje, een commode en zelfs babyspeelgoed kan een behoorlijk prijskaartje hangen. Zelfs kleinere babyspullen, zoals lakens of een kleedje, stijgen snel in prijs.

Gelukkig zijn er slimme ideeën om met een beperkt budget een prachtige babykamer in te richten. Je moet gewoon nadenken over welke babyspullen wel echt nodig zijn. Zonder daar in door te drijven natuurlijk. Je kunt echt wel een snoezige kinderkamer voor je baby inrichten zonder bakken met geld uit te geven.

Er zijn zoveel babyproducten en gadgets op de markt gebracht voor aanstaande moeders. Maar er zijn slechts een paar belangrijke babyspullen die je echt nodig hebt. Dat betekent dus heel veel babyproducten die je niet echt nodig hebt.

Of je in een klein appartement of in een groot huis woont, je slaapkamer moet delen met je baby, of gewoon maar een kleine kamer over hebt om de babykamer in te richten. Dit zijn enkele ideeën om een babykamer met een beperkt budget of beperkte ruimte in te richten.

Haal het beste uit jouw babykamer

Met deze tips en voorbeelden richt je goedkoop de babykamer in. Heb je maar een kleine ruimte? Met deze ideeën lijkt de babykamer ineens veel groter.

  1. Benut alle ruimte op de muren
  2. Kies spullen die meerdere doelen kunnen dienen
  3. Kies je babymeubel verstandig
  4. Gebruik de deuren in je voordeel
  5. Gebruik hele slimme opbergoplossingen
  6. Decoreer om de kamer groter te laten lijken

Idee voor een goedkope babykamer 1: Benut alle ruimte, ook op de muren

De muren in de babykamer zijn jouw beste vrienden. Er zijn veel dingen die je aan een lege muur kunt hangen om je kinderkamer handiger in te delen. Door de ruimte op de muren te gebruiken met handige opberghaken of planken, blijft alles georganiseerd. Hierdoor neemt het geen ruimte op de grond in beslag.

Hang de verschoonspullen zoals die voor de luier boven het aankleedkussen met een wandrek. Gebruik emmers en manden om luiers, doekjes, tissues, babycrèmes en meer te ordenen. Je kunt de manden en emmers gewoon jaren blijven gebruiken. Zelfs terwijl je baby groeit naar een peuter. Bewaar er knutselspullen in als de luierdoekjes niet meer nodig zijn. Dat scheelt weer dure opbergboxen. En ze staan gewoon netjes als je ze op een plank aan de muur zet.

Ook leuk is om een plank te pakken, plak er wasknijpers en hang die aan de babymuur. Dat ziet er eenvoudig maar heel schattig uit. Je kunt er dan heel eenvoudig alles aanhangen zoals een handdoek of een badjasje. Maar je kunt er ook de naam van je baby op aanbrengen door letters uit te knippen en aan de wasknijpers te hangen, dat is helemaal te gek.

Wordt creatief en doe net als Gray House Studio. Die heeft een zelfgemaakt luierwisselstation aan de muur gemonteerd dat schattig en functioneel is voor in kleine ruimtes. In een handleiding deelt ze hoe ze het heeft gemaakt met een paar eenvoudige materialen. Dit helpt vast om al die luierbenodigdheden georganiseerd en binnen handbereik te houden!

Muurplanken zijn dun, dus ze nemen niet veel ruimte in beslag. Zo kun je in een handomdraai babyboeken, knuffels, decoratie en andere babybenodigdheden eenvoudig opbergen.

Voeg decoratieve haken toe aan de muurplank om dingen zoals een mand, luiercaddy of opbergzakken op te hangen. Er is niets eenvoudiger dan trendy tassen aan de haken te hangen om allerlei babyspullen in op te bergen.

Idee 2: kies producten die multitasken

Kies bij het uitzoeken van meubels voor de babykamer dingen die multitasken. Je bespaart geld en ruimte door producten te gebruiken die dubbel werk kunnen doen.

Sla bijvoorbeeld de commode over en gebruik in plaats daarvan een groot dressoir met een aankleedkussen erop. In een kleine babykamer kan het verwijderen van de kastdeuren de kamer een open gevoel geven, waardoor het een op het oog grotere ruimte wordt. Plaats het dressoir of commode in de kast en bespaar een hoop ruimte!

Je kunt ook een babyledikantje kopen met lades erin. Dan heb je een bed en opbergruimte in één! Dit maakt het ook gemakkelijk om de babyspullen voor de nacht bij elkaar te houden en terug te vinden. En een ‘doorgroei’ functie kun je het ledikant in de toekomst ook nog eens omtoveren in een bureau of dressoir.

Idee 3: kies verstandig

Wees kritisch op de inrichting van de babykamer. Sommige dingen zijn leuk maar vooral duur. Neem een schommelstoel. Sommige spullen heb je gewoon niet nodig en betaal je voor maar binnen 2 weken ben je er al zat van. De babykamer wordt er niet leuker op als die vol staat met meubels. Zoek naar meubels die goed bij je kinderkamer passen, maar ook naar out-of-the-box producten die innovatief zijn en je ruimte besparen.

Sommige wiegjes hebben aan alle vier de zijden dezelfde hoogte, daarmee kun je de kinderkamer van alle kanten naar wens inrichten! Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens duurzaam. Ze veranderen namelijk in peuter- en eenpersoonsbedden, zodat je ze jarenlang kunt gebruiken tot je baby toe is aan een eigen tiener bed!

Slim om geld te besparen is online op zoek te gaan naar tweedehands spullen of in kringloopwinkels te kijken naar babykamer meubels. Met een snelle reiniging of een frisse verflaag kan een oud dressoir er zo weer als nieuw uitzien.

Veel ouders geven er de voorkeur aan om de meeste spullen in de babykamer nieuw te kopen. Maar misschien is er wel iemand in de familie of vriendenkring die nog als nieuw uitziende babyspullen over heeft en die toch niet gebruikt worden. Denk aan een box, babybedje of kleding,

Idee 4: gebruik de ruimte aan de deur

Profiteer van de deur in de kamer om nog meer opbergruimte toe te voegen en waardevolle vloerruimte te besparen in de babykamer. Door dingen aan de deur te hangen, blijven ze georganiseerd en bespaar je al snel veel ruimte!

Alles wat je aan de muur kunt hangen kun je natuurlijk ook kwijt aan de deur. Dus gebruik die mogelijkheid ook. Je zult zien hoeveel babyaccessoires je kwijt kunt. Stop de opbergers aan de deur vol met opgerolde babydekens, extra fopspenen, lotions, slabbetjes en meer. Je bespaart daarmee eenvoudig op de aanschaf van dure babykasten.

Idee 5: gebruik andere slimme opslagoplossingen

Gebruik dus opbergoplossingen die veel spullen kunnen bevatten, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Deze kleine opbergideeën voor de kinderkamer helpen je om een kleine ruimte georganiseerd te houden.

Prop een trolley vol met luiers, dekens, lotions, crèmes en meer. Gebruik opbergkratten, perfect voor het bewaren van grotere items.

Voeg een tweede stang toe aan de kledingkast om het dubbele aantal babykleding op te bergen. Houd babykleertjes georganiseerd in de kast of dressoir met deze tip. Het idee erachter is om met zo weinig mogelijk dure aankopen zo veel mogelijk opbergruimte te creëren.

Oh ja, vergeet de extra ruimte onder de wieg niet. Je kunt extra opbergdozen kopen om lakens, dekens en matrasbeschermers in op te bergen voor als je het nodig hebt.

Idee voor een goedkope babykamer 6: tips voor het decoreren

De babykamer moet natuurlijk wel in het oog springen bij iedereen die naar je pasgeboren baby komt kijken. Met een paar simpele goedkope decoratietips en -trucs kun je dit bereiken!

Door de juiste kleuren te gebruiken kan elke ruimte groter maar ook gezelliger lijken. Gebruik kleuren zoals wit, grijs en pastel voor meubels zoals de wieg of commode. Verf de muren met een opvallende kleur om kleine kamers groter te laten lijken. Zo ziet het er binnen de kortste keren schattig en netjes uit.

Accentpatronen zoals verticale strepen geschilderde muren kunnen smalle ruimtes groter laten lijken, terwijl horizontale strepen een kamer breder kunnen laten lijken.

Verf het plafond. Een plafond dat in een andere kleur is geverfd dan de rest van de muren, creëert een dramatisch decoratie-effect en laat de ruimte groter lijken.

Fotobehang voor de kinderkamer

Gebruik creatieve, goedkope kinderkamer decoratie. De kinderkamer van je baby hoeft niet duur te zijn om mooi te zijn.

Wees creatief met kunst aan de muur. Koop goedkope fotolijstjes bij goedkope winkels en gebruik ze om illustraties uit oude kinderboeken, online plaatjes of leuke zelfgemaakte tekeningen van oudere broers en zussen in te plaatsen.

Versier effen muren met stencils, emblemen (die goedkoop en gemakkelijk te verwijderen zijn als je kind ze ontgroeit) of verf je eigen handafdruk op de muur.

Gebruik grotere knuffels als display-items op kale planken. Decoratie en speelgoed! Over een win-win situatie gesproken.

Beste babykamer tip! Sla over wat je niet nodig hebt

Het is gemakkelijk om betoverd te raken terwijl je aan het winkelen bent voor je baby. Hierdoor geef je al snel meer geld uit dan je eigenlijk wilt. Onthoud dat hoewel sommige dingen zeker belangrijk zijn zoals een veilige slaapruimte en een autostoeltje, een heleboel dingen niet belangrijk zijn.

Door je budget goed te besteden kun je veel geld besparen, met deze tips gaat je dat vast lukken.

ToiToiKids Jort Babykamer 3-Delig - White/Natural
Bopita Lines Babykamer 3-Delig - Dune/Natural
Quax Loft Babykamer 3-Delig - White
Quax Cocoon Babykamer 3-Delig - Ice White
Quax Hai No Ki Kinderkamer 3-Delig - Black Ash