Babykamer compleet en goedkoop

Ben je op zoek naar een complete babykamer die nog betaalbaar is ook? Deze goedkope en gemakkelijke babykamerideeën helpen je een ruimte voor je baby te creëren die zowel mooi als betaalbaar is. Met deze eenvoudige kinderkamerideeën kun je een functionele babykamer inrichten, zelfs als je weinig ruimte hebt!

Bekijk alle babykamers compleet en goedkoop

De babykamer organiseren is ongelooflijk spannend, en de kosten kunnen snel oplopen. Aan wiegjes, commodes en baby speelgoed kunnen hoge prijskaartjes hangen, en ook kleinere artikelen, zoals lakens of decoraties, lijken in prijs te stijgen.

Gelukkig zijn er strategieën om met een beperkt budget een mooie kinderkamer te creëren. Je moet gewoon weten met welke baby spullen je gemakkelijk kunt leven zonder zuinig te worden met de inrichting, Je kunt echt wel een mooie kamer voor je baby creëren zonder bakken met geld uit te geven.

Er zijn zoveel producten en gadgets die op de markt worden gebracht voor aanstaande moeders. maar er zijn eigenlijk maar een paar belangrijke dingen die je nodig hebt (en heel veel babyproducten die je niet nodig hebt).

Of je nu in een appartement of een klein huis woont, een grote slaapkamer deelt met je baby, of gewoon de vierkante meters waarmee je werkt wilt maximaliseren, hier zijn kleine kinderkamerideeën om een babykamer met een beperkt budget of beperkte ruimte in te richten.

En kijk daarnaast eens welke items volgens mij sowieso onmisbaar zijn in de babykamer!

Hoe je het meeste uit jouw babykamer haalt

Volg deze zes tips (en tal van voorbeelden) om goedkoop de babykamer in te richten en de ruimte waarmee je werkt te maximaliseren:

  • Benut de ruimte op de muren
  • Kies producten die meerdere doelen kunnen dienen
  • Kies je babymeubel verstandig
  • Gebruik de deuren in je voordeel
  • Gebruik slimme opbergoplossingen
  • Decoreer om de kamer groter te laten lijken

Idee voor een goedkope babykamer #1: maak ruimte met behulp van de muren

De muren in de babykamer zijn jouw beste vrienden. Er zijn veel dingen die je aan een lege muur kunt hangen om je kinderkamer functioneler te maken. Door de ruimte op de muren te gebruiken, blijft alles georganiseerd in de babykamer en het neemt geen vloer ruimte in beslag.

Hang al je luier verschoonspullen boven je aankleedkussen met een wandrek. Gebruik emmers en manden om luiers, doekjes, tissues, babycrèmes en meer te ordenen. Je kunt de manden en emmers blijven gebruiken terwijl je baby groeit naar een peuter. Bijvoorbeeld om knutselspullen in te bewaren, dat scheelt weer dure opbergboxen.

Gebruik een oude plank, plak er wasknijpers op en hang die aan de babymuur. Dat ziet er eenvoudig maar heel schattig uit. Je kunt er ook de naam van je baby op aanbrengen, dat is helemaal te gek,

Wordt creatief en doe net als Gray House Studio. Die heeft een zelfgemaakt luierwisselstation aan de muur gemonteerd dat schattig en functioneel is voor kleine ruimtes. In een handleiding deelt ze hoe ze het heeft gemaakt met een paar eenvoudige materialen. Dit helpt om al die luierbenodigdheden georganiseerd en binnen handbereik te houden!

Muurplanken zijn dun, dus ze nemen niet veel ruimte in beslag. Zo kun je in een handomdraai babyboeken, knuffels, decoratie en andere babybenodigdheden eenvoudig opbergen.

Voeg decoratieve haken toe aan de muurplank om dingen zoals een mand, luiercaddy of opbergzakken op te hangen. Er is niets eenvoudiger dan trendy tassen aan de haken te hangen om allerlei babyspullen in op te bergen.

Idee voor goedkope babykamer #2: kies producten die multitasken

Kies bij het uitzoeken van de meubels voor de kamer van je baby meubels die multitasken. Je bespaart geld en ruimte door producten te gebruiken die dubbel werk kunnen doen.

Sla de commode over en gebruik in plaats daarvan een groot dressoir met een aankleedkussen erop. In een kleine babykamer kan het verwijderen van de kastdeuren de kamer een open conceptgevoel geven, waardoor het een meer bruikbare ruimte wordt. Plaats het dressoir of commode in de kast en bespaar een hoop ruimte!

Je kunt ook een baby ledikantje kopen met lades erin. Dan heb je een bed en opbergruimte in één! Dit maakt het ook gemakkelijk om dingen terug te vinden.

Idee voor een goedkope babykamer #3: kies verstandig

Wees kritisch op de inrichting van de babykamer. Sommige dingen zijn leuk maar vooral duur zoals een schommelstoel. Sommige spullen heb je gewoon niet nodig. Zoek naar meubels die goed bij je kinderkamer passen, maar ook naar out-of-the-box producten die innovatief zijn en je ruimte besparen.

Sommige wiegjes hebben aan alle vier de zijden dezelfde hoogte, daarmee kun je de kinderkamer van alle kanten naar wens inrichten! Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens duurzaam. Ze veranderen namelijk in peuter- en eenpersoonsbedden, zodat je ze jarenlang kunt gebruiken tot je baby toe is aan een eigen tienerbed!

Slim om geld te besparen is online op zoek te gaan naar tweedehands spullen of in kringloopwinkels te kijken naar babykamer producten. Met een snelle reiniging of een frisse verflaag kan een oud dressoir er zo weer als nieuw uitzien.

Veel ouders geven er de voorkeur aan om de meeste items in de babykamer nieuw te kopen. Maar misschien is er wel iemand in de familie of vriendenkring die nog als nieuw uitziende babyspullen over heeft die ze toch niet gebruiken. Denk aan een box, babybedje of kleding,

Idee voor een goedkope babykamer #4: gebruik de ruimte aan de deur

Profiteer van alle deuren in de kamer om nog meer opbergruimte toe te voegen en waardevolle vloerruimte te besparen in de babykamer. Door dingen aan de deur te hangen, blijven ze georganiseerd en bespaar je al snel veel ruimte!

Alles wat je aan de muur kunt hangen kun je natuurlijk ook kwijt aan de deur. Dus gebruik die mogelijkheid ook. Je zult zien hoeveel babyaccessoires je kwijt kunt. Stop de opbergers aan de deur vol met opgerolde babydekens, extra fopspenen, lotions, slabbetjes en meer. Je bespaart daarmee eenvoudig op de aanschaf van dure babykasten.

Idee voor goedkope babykamer #5: gebruik andere slimme opslagoplossingen

Gebruik dus opbergoplossingen die veel spullen kunnen bevatten, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Deze kleine opbergideeën voor de kinderkamer helpen je om een kleine ruimte georganiseerd te houden.

Prop een trolley vol met luiers, dekens, lotions, crèmes en meer. Gebruik opbergkratten perfect voor het bewaren van grotere items.

Voeg een tweede stang toe aan de kledingkast om het dubbele aantal babykleding op te bergen. Houd babykleertjes georganiseerd in de kast of dressoir met deze tip. Het idee erachter is om met zo weinig mogelijk dure aankopen zo veel mogelijk opbergruimte te creëren.

Oh ja, vergeet de extra ruimte onder de wieg niet. Je kunt extra opbergdozen kopen om lakens, dekens en matrasbeschermers in op te bergen voor als je het nodig hebt.

Idee voor een goedkope babykamer #6: tips voor het decoreren

De babykamer moet natuurlijk wel in het oog springen bij iedereen die naar je pasgeboren baby komt kijken. Met een paar simpele goedkope decoratietips en -trucs kun je dit bereiken!

Door de juiste kleuren te gebruiken kan elke ruimte groter maar ook gezelliger lijken. Gebruik kleuren zoals wit, grijs en pastel voor meubels zoals de wieg of commode. Verf de muren met een opvallende kleur om kleine kamers groter te laten lijken. Zo ziet het er binnen de kortste keren schattig en netjes uit.

Accentpatronen zoals verticale strepen geschilderde muren kunnen smalle ruimtes groter laten lijken, terwijl horizontale strepen een kamer breder kunnen laten lijken.

Verf het plafond. Een plafond dat in een andere kleur is geverfd dan de rest van de muren, creëert een dramatisch decoratie-effect en laat de ruimte groter lijken.

Gebruik creatieve, goedkope kinderkamerdecoratie. De kinderkamer van je baby hoeft niet duur te zijn om mooi te zijn.

Wees creatief met kunst aan de muur. Koop goedkope fotolijstjes bij goedkope winkels en gebruik ze om illustraties uit oude kinderboeken, online plaatjes of leuke zelfgemaakte tekeningen van oudere broers en zussen in te plaatsen.

Versier effen muren met stencils, emblemen (die goedkoop en gemakkelijk te verwijderen zijn als je kind ze ontgroeit) of verf je eigen handafdruk op de muur.

Gebruik grotere knuffels als display-items op kale planken. Decoratie en speelgoed! Over een win-win situatie gesproken.

Beste goedkope babykamer tip! Sla over wat je niet nodig hebt

Het is gemakkelijk om betoverd te raken terwijl je aan het winkelen bent voor je baby. Hierdoor geef je al snel meer geld uit dan je eigenlijk wilt. Onthoud dat hoewel sommige dingen zeker belangrijk zijn (zoals een veilige slaapruimte en een autostoeltje), een heleboel dingen niet belangrijk zijn.

Door je budget goed te besteden kun je veel geld besparen, met deze tips gaat dat je vast lukken.